НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ «СУЧАСНА ВІЙНА І ПРАВО: УКРАЇНСЬКИЙ ДОСВІД»

16 жовтня 2023 року відділом правових досліджень ІКАР на базі Університету Королеви Марії у Лондоні проведено науково-практичну конференцію «Сучасна війна і право: український досвід».

До участі долучились провідні юристи, аналітики і правозахисники з усього світу:
  • представники юридичних, правозахисних організацій та компаній Великої Британії (Clyde&Co, OmniBridgeway, Accountability Unit, International Economic Law at the British Institute of International and Comparative Law (BIICL);
  • британських наукових установ (King’s College of London, Oxford University);
  • Ліонського університету (Jean Moulin Lyon 3 University, France);
  • аналітичних центрів Chathem House, Egmont Institute, Інституту вивчення війни (Institute for Studies of War);
  • SOC Prime - компанія з кібербезпеки , яка керує першою в світі платформою для колективного кіберзахисту;

фото 3.jpeg

Під час конференції експерти проаналізували механізми притягнення до відповідальності за воєнні злочини, розглянули проблемні питання збору доказів та стягнення репарацій. Учасники також обговорили шляхи підтримки роботи Міжнародної комісії з відшкодування (International Claim Commission) та розглянули можливості для створення спеціального міжнародного трибуналу щодо злочину агресії проти України. Учасники заслухали доповідь про проблеми кібербезпеки, що дало змогу зрозуміти виклики, з якими стикається юридична спільнота у воєнний час.

фото 1.jpeg

“Ця конференція надала унікальну можливість для обміну досвідом та знаннями у сфері комплексного розуміння правових аспектів сучасної війни на основі українського досвіду," - керівник напрямку правових досліджень ІКАР Арменак Оганесян.

фото 2.jpeg

Конференція стала важливим кроком у зміцненні міжнародної підтримки України у протидії російській агресії та боротьбі з порушенням міжнародного права. Її результати сприятимуть подальшому розвитку співпраці між Україною та її міжнародними партнерами у сфері захисту прав людини та міжнародного гуманітарного права.

ІКАР презентував дослідження динаміки ставлення ро...

Дізнатись більше

ІКАР презентував дослідження «Russian public attit...

Дізнатись більше

Обговорення дослідження ІКАР «Дзеркало Росії» відб...

Дізнатись більше